Jeg er vild med djævlehuer, og har gennem tiden ser så mange fine. Jeg kunne dog ikke finde lige den hue, jeg havde i tankerne, så jeg kastede mig ud i en opskrift. Det gik rigtig fint, og jeg er så tilfreds med resultatet.

Huen passede en pige på 9 måneder, og den sad som den skulle. Hun kunne dog godt vokse en smule i den, så derfor har jeg sat størrelsen til 9-12 mdr. Den præcise størrelse afhænger dog af garnvalg og hæklefasthed.

Har du brug for huen i en anden størrelse, vil jeg anbefale, at du finder hovedmålet for den ønskede alder og så retter den til undervejs. Lige netop med denne hue, vil jeg anbefale, at du først tegner mønsteret med de rigtige mål på papir, og derefter hækler efter papir-skitsen.

› Hvilke masker skal jeg kende: Luftmasker, kædemasker, fastmasker, indtagninger og udtagninger.
› Anbefalet garn: Drops Paris
› Nål: 5,0
› Størrelse: 9-12 mdr.
› Anbefalet tilbehør: Jeg har lavet en pompom af Drops Paris på en pompom-maker. Du finder den her.
› Er opskriften test-hæklet af andre: Nej. Hvis du bruger opskriften, må du meget gerne komme med feedback, så jeg ved om den er, som den skal være.
› Hashtag: #bjørnetop

Jeg har ophavsretten til alle mine opskrifter. Det betyder, at du ikke må gengive hele eller dele af opskriften uden min tilladelse. Du er meget velkommen til at lægge det færdighæklede produkt på din blog, SoMe osv. Jeg bliver rigtig glad, hvis du linker til mig og/eller benytter projektets hashtag, så jeg kan se alle de fine kreationer. Er du i tvivl om noget, så spørg endelig.

Opskrift

Der hækles i rækker frem og tilbage. Vend hver række med 1 lm.

Hue
A)

 1. Slå 26 lm op
 2. 1 fm, udt, fm indtil 3 m tilbage, indt, fm
 3. 1 fm i hver m
  Gentag række 2-3 otte gange.
B)
 1. 1 fm, indt, fm indtil 2 m tilbage, udt, fm
 2. 1 fm i hver m
  Gentag række 1-2 otte gange.
C)
 1. 1 fm, udt, fm indtil 3 m tilbage, indt, fm
 2. 1 fm i hver m
  Gentag række 1-2 fem gange.
D)
 1. 1 fm, indt, fm indtil 2 m tilbage, udt, fm
 2. 1 fm i hver m
  Gentag række 1-2 fem gange.
E)
 1. 1 fm, udt, fm indtil 3 m tilbage, indt, fm
 2. 1 fm i hver m
  Gentag række 1-2 otte gange.
F)
 1. 1 fm, indt, fm indtil 2 m tilbage, udt, fm
 2. 1 fm i hver m
  Gentag række 1-2 otte gange.

Ører x 2:

 1. Magisk cirkel med 6 fm (6)
 2. Udt x 6 (12)
 3. [1 fm, udt] (18)
 4. Km, vend med 1 lm, 16 fm retur (16)
  Vend hver række med lm
 5. [3 fm, udt] (20)

Aslut med km og hæft ende, men efterlad snor til at montere øret.

Spørgsmål? Stil det i kommentarerne nedenfor 🙂