Mine must-haves

Gennem tiden har jeg fået flere og flere hækleredskaber. Jeg har nogen redskaber, som er mine absolut must-haves. Jeg får ofte lyst til at købe og teste nye redskaber, og derfor bruger jeg sjældent mange penge på redskaberne. Langt de fleste køber jeg på eBay fra Kina, da prisen er meget lavere og kvaliteten er ofte helt i top. Der er dog lang leveringstid (ofte +4 uger), så hvis jeg ikke kan vente, går jeg i en butik.

Min erfaring fra kinesiske forhandlere, er udelukkende positiv. De lever for deres anmeldelser, og derfor giver de altid en super service, så de er sikret en god anmeldelse.

Jeg har lagt mine redskaber ind her. Nogen af dem forhandles ikke længere af samme forhandler, så der har jeg linket til lignende varer i samme prisklasse.

Når du handler i Kina, skal du dog være obs på:

  • Lang leveringstid (den forventede leveringstid fremgår ofte på varen, men min erfaring siger, at det sagtens kan tage længere tid)
  • Pakken kan forsvinde undervejs. I de få tilfælde jeg har oplevet, har jeg dog altid fået refunderet beløbet af sælgeren.
  • Der skal betales moms, hvis du køber for mere end 80 kr. (uden fragtpris). Jeg sørger derfor altid for, at købe for mindre, da der så ikke skal betales moms. Told kommer kun på, hvis du køber for mere end 1.150 kr. Du kan holde dig opdateret om lovgivning og priser på skat’s hjemmeside.

Hæklenåle

Jeg har prøvet en del hæklenåle efterhånden, men disse er min absolut favorit, og utroligt nok også de billigste 🙂 Man skal være tålmodig, da leveringstiden fra Kina er lang. Men kan du holde ventetiden ud, er disse et rigtig godt bud på hæklenåle til både begyndere og øvede.

Et ekstra plus ved disse er, at størrelserne har forskellige farver og man vænner sig hurtigt til, hvilken størrelse som har hvilken farve.

De sælges fra rigtig mange forskellige forhandlere her.

Sikkerhedsøjne – og næser

Når man hækler amigurumi, er sikkerhsøjne et must, for at give figurerne det rigtige look. Der findes utrolig mange forskellige. Jeg kan godt lidt at have så mange forskellige størrelser som muligt. Næserne kan også give figurerne et ekstra pift, men dem bruger jeg ikke så ofte, da jeg tit hækler næsen.

Et minus er dog, at “låsene” ikke altid sidder tæt, og det gør at de med tiden kan ryge af. Jeg tager ingen risici, når jeg hækler amigurumi til børn, og derfor laver jeg altid en ekstra sikkerhed ved at smelte bagpå låsen. Jeg sætter låsen på, smelter den sorte “dut” med en lighter og maser derefter med lighterens side, så den sorte dut bliver mast helt flad, og låsen ikke kan glide udover.

Jeg har indsat links til nogen sikkerhedsøjne, der minder om dem, jeg har købt og direkte til næserne, jeg har købt.

Du finder sikkerhedsøjnene her og næserne her.

Markører

Når man hækler (især ved amigurumi) er markører et must, for at holde styr på runder og rækker. Jeg bruger oftest et stykke garn, da jeg synes det fungerer bedst, fordi det ikke fylder ret meget. Udfordringer er, at garnet kan falde ud, hvis man ikke er vågen.

En gang imellem bruger jeg dog også plastikmarkører, de kan ikke falde ud, men fylder dog en del og kan være sværere at hækle forbi.

Du finder markørerne her.

Opbevaring

Jeg ELSKER at have mit udstyr opbevaret i kasser og æsker, så der er styr på det. Det gælder både knapper, clips, raslebokse og meget mere. Jeg har derfor købt forskellige bokse, som jeg løbende fylder op med nye sager. Du skal selv finde de bokse, som giver mening for dig.

Jeg har også en boks, hvor jeg har de vigtigste hækleredskaber. Når jeg skal hækle, finder jeg altid boksen frem, som indeholder: saks, omgangstæller, knappenåle, markører, nål og målebånd.

Du finder bokse her.

Opsprætter

Opsprætteren brugte jeg oprindeligt, da jeg var glad for at sy, men den kan bestemt også bruges i hækleverdenen. Jeg bruger hovedsageligt en opsprætter, når jeg har monteret dele af figurerne, og det så viser sig at være forkert. Opsprætteren er genial i forhold til at bakse med en saks, og jeg kan anbefale at have sådan en i baggrunden, og så koster den stort set ingenting.

Opsprættere kan købes her.

Knappenåle

Når du skal montere, er knappenåle et must. I starten undervurdere jeg dem, og forsøgte mig uden. Jeg lærte på den hårde måde (læs: rigtig meget op-pilning + montering på ny), indtil jeg tog beslutningen om, at nu var det måske på tide med nogen knappenåle.

Jeg bruger dem til at holde delene på plads, mens jeg monterer. Ofte sætter jeg alle delene fast med knappenåle, for at få det fulde overblik, inden jeg kaster mig over monteringen.

Det er ikke den bedste kvalitet, da de har en tendens til at bøje, men til den pris, kasserer jeg blot nålen og bruger en ny.

Jeg har købt disse knappenåle.